Oesters

Oesters zijn gezond!

We hebben allemaal meegekregen dat twee keer per week verse vette vis eten, in positieve zin bijdraagt aan onze gezondheid. Maar vallen de schaal en schelpdieren hier ook onder?
De schaal en schelpdieren bevatten weliswaar minder vetten dan zalm, maar vallen zeker onder de gezonde keuze. De voedingswaarde van de oesters liegen er niet om: dit weekdier bevat hele goede vitamines zoals vitamine B1 en B12 en zijn rijk aan mineralen zoals calcium, jodium, kalium, fosfor, magnesium en zink.

Zo zit er in 100 gram oesters wel 32 mg magnesium en 59 mg zink. Magnesium is goed voor onze opbouw van de spieren en draagt bij aan de energievoorziening van ons lichaam. Zink is ook onmisbaar, dit speelt een belangrijke rol bij de vernieuwing van weefsel en zorgt er voor dat ons afweersysteem werkt.

Buiten dat de oesters rijk zijn aan gezonde voedingsstoffen, bevatten ze samen met de rivierkreeftjes de minste kcal, slechts 70 kcal per 100 gram (ongeveer 10 oesters). Een perfecte delicatesse die ook nog eens goed binnen een gezond voedingspatroon past.